Sport

Doet jouw hond mee aan wedstrijden of sport deze recreatief? Dan kan massage niet missen in jullie sport schema!

Het gebruik van spieren tijdens het actief bezig zijn en sporten met je hond kost veel energie en vraagt een extra zware belasting van het lichaam. Met massage kun je de hond goed voorbereiden op een prestatie en ondersteunen bij het herstel van het lichaam na prestatie en/of na blessure.
Onder het actief bezig zijn en sporten verstaan we dan ook niet alleen sporten op professioneel niveau maar denk ook aan recreatief sporten, wandelen en honden met een verhoogde activiteit als blinde geleiden honden.

 

Wij kijken samen hoe jouw hond beweegt, ik leer je voelen waar aandachtspunten zitten en leer jou ZELF je hond doelgericht te onderhouden met sportmassage.

 

Denk voor sportmassage aan deze sporten en hond(en):
– Agility
– Obedience
– Flybal
– Schapendrijven
– IPO
– Canicross
– Geleidehonden/hulphonden
– Wandelvakanties
– Balans en coördinatie
– Treibbal
– En alle andere actieve bezigheden met je hond…

 

Voordelen van sportmassage
Met sportmassage onderhoud je de conditie van de spieren zowel voor, tijdens als na het sporten. Ook bij rustdagen of tijdelijke sport stop door blessure heeft massage goede effecten. Regelmatige massage draagt bij aan hogere prestaties en sneller herstel tussen trainingen door.

Uiteraard willen we blessures voorkomen en is het daarom belangrijk om zowel voor als na de activiteit massage in te zetten.  

 

Warming-up
Voorafgaand aan de prestatie kan sportmassage worden toegepast om de spieren te activeren. Hiermee verhoog je de spierdoorbloeding en bereidt je de hond lichamelijk en mentaal goed voor op de activiteit. Ook maak je de spieren los om betere en soepelere prestaties te kunnen leveren.

 

Cooling-down
Na de prestatie en training zitten de spieren vaak vol afvalstoffen en moet het lichaam hiervan herstellen. Een ontspannende massage in combinatie met goed uitlopen en het lichaam hierdoor geleidelijk weer laten bijkomen en afkoelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel door afvalstoffen versneld te laten afvoeren en spieren weer tot ontspanning te laten komen. Zo kun je spierpijn zoveel mogelijk helpen te voorkomen.

 

Onderhoud
Sportmassage kan het lichaam helpen in conditie te blijven tijdens training, training-stop en vakanties.

 

Kortom kijk ik met je mee en leer ik je hoe je jouw hond in balans kunt houden. Balans tussen inspanning en ontspanning is cruciaal om zo fit mogelijk te blijven! Hierbij hoort ook trainingsopbouw, oefeningen en stretches. Indien nodig kan ik hierbij ook helpen bijsturen.